Hyundai Glovis, судноплавний та логістичний підрозділ південнокорейського автомобільного гіганта Hyundai Motor Group, повідомила про плани будівництва великотоннажних автомобілевозів.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Як повідомляють західні джерела з посиланням на заяву компанії на Корейській фондовій біржі, рада директорів Hyundai Glovis схвалила розміщення замовлення на будівництво авомобілевозів місткістю 10,8 тис. CEU (умовних автомобілів).

Це будуть найбільші у світі судна такого типу - на сьогодні найбільші автомобілевози мають місткість 8,5 тис. CEU.

Всього планується замовити 12 автомобілевозів-гігантів, які працюють на ЗПГ, вклавши в проект 1,84 млрд доларів.

Зазначається, що останніми роками Hyundai Glovis суттєво розширила свою клієнтську базу, забезпечуючи транспортування продукції не лише своєї материнської компанії, а й таких брендів як Volkswagen, Ford та BMW, на які минулого року припадало близько 60% її доходів.

Влітку цього року Hyundai Glovis визнала, що зазнає дефіциту спеціалізованих суден для перевезення автомобілів і вантажівок (PCTC) і змушена відправляти автомобілі в контейнерах. CEO компанії Лі Ке Бок, коментуючи підсумки першого півріччя 2023 року, зазначив, що власного флоту PCTC недостатньо для відновлення експорту автомобілів до допандемійного рівня, і Hyundai Glovis потребує більше суден.

Минулого року було замовлено майже 100 автомобілевозів, і, як очікується, попит на такі судна продовжуватиме зростати.