Данська транспортно-логістична компанія DSV у фінансовому звіті за третій квартал оголосила про входження у партнерство з компанією NEOM у Саудівській Аравії. Зокрема, DSV отримає 49% акцій у створюваному операторі портово-логістичного проекту NEOM і відповідатиме за операції та управління, пише ЦТС.

Бізнес-план проекту передбачає валові інвестиції у проект у розмірі 10 млрд доларів в період до кінця 2031 року, половину з цього обсягу - 5 млрд доларів - мають скласти інвестиції акціонерів проекту, таким чином DSV готується інвестувати у проект 2,45 млрд доларів.

Згідно з квартальною звітністю DSV, за перші дев'ять місяців 2023 року валовий прибуток групи показав зниження по більшості регіонів, найбільше - в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Єдиним винятком став Близький Схід: тут валовий прибуток компанії продовжує зростати цього року.

NEOM - новий портово-логістичний хаб у Саудівській Аравії на узбережжі Червоного моря, який раніше називався Оксагон. Перша черга проекту запрацювала навесні цього року. Портово-логістичний хаб NEOM має стати "найбільшим у світі плавучим портом" для обслуговування суден, що проходять через Суецький канал. Він є частиною футуристичного мегапроекту будівництва екологічного міста на північному заході Саудівської Аравії.