АТ "Укрзалізниця", австрійська залізнична компанія Rail Cargo Austria та німецький вагонний оператор VTG у рамках дії меморандуму між УЗ та RCA, підписаного у вересні 2023 року, успішно провели тестовий інтермодальний рейс з перевезення напівпричепів за маршрутом Київ-Будапешт.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ.

"Цим рейсом ми розпочали реалізацією проекту інтермодальних перевезень між Україною та країнами Європи й плануємо надалі спільно розвивати цей маршрут до Відня, як нещодавно було домовлено", - розповів директор з комерційної роботи та логістики АТ "Укрзалізниця" Тимофій Мураховський.

Зазначається, що було проведене пілотне контрейлерне відправлення завантажених автомобільних напівпричепів зі станції Київ-Ліски призначенням на станцію Будапешт.

Навантаження та всі необхідні операції здійснено на Київському та Чопському контейнерних терміналах Філії "Центр транспортного сервісу "Ліски" АТ "Укрзалізниця".

Перевезення було виконано в контрейлерних платформах АТ УЗ з перевантаженням по станції Чоп у контрейлерну платформу стандарту євроколії (1435 мм), надану німецьким оператором VTG. Тяговий рухомий склад після перевантаження було надано Rail Cargo Austria.

"Контрейлерна технологія дозволить розширити коло клієнтів залізниці та переключити вантаж з автомобільного транспорту на залізничний", - додав Мураховський.

Наразі сторони також опрацьовують усі питання щодо швидкого митного оформлення імпортно-експортних операцій інтермодальних перевезень.

Крім того, у рамках співпраці з Литовською залізницею (LTG) на наступному тижні планується тестове перевезення по маршруту Каунас-Київ-Каунас.

photo_2023-10-11_15-07-47 (2)

Нагадаємо, що АТ УЗ та австрійська залізнична компанія Rail Cargo Austria 14 вересня 2023 року підписали меморандум, домовились про спільну роботу з розвитку інтермодального залізничного сполучення між Україною та Австрією. Згідно з меморандумом у рамках реалізації проекту з розвитку інтермодальних перевезень "Укрзалізниця" відповідатиме за тяговий рухомий склад, інтермодальні вагони широкої колії, термінальні послуги та митні формальності в Україні, а Rail Cargo Group, до якої входить Rail Cargo Austria, бере на себе відповідальність за вказаними пунктами в ЄС.