АТ "Укрзалізниця" та Rail Cargo Austria, що входить до складу "Австрійських федеральних залізниць" (ÖBB), підписали меморандум щодо розвитку інтермодального залізничного сполучення між Україною та Австрією.

Як пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ, старт співпраці очікується вже у вересні - сторони погодили попереднє тестове перевезення напівпричепів за маршрутом Київ-Будапешт.

"Наразі ми оцінюємо можливості встановлення регулярного залізничного сполучення такого типу між Києвом та Віднем і розглядаємо маршрут через Львів та Будапешт для долучення до проекту якомога більше великих міст", - прокоментував член правління АТ "Укрзалізниця" Вячеслав Єрьомін.

Сторони обговорюють також можливість експлуатації зерновозів парку УЗ на території Угорщини та Словаччини й особливості митного оформлення імпортно-експортних операцій інтермодальних перевезень.

Як вже повідомлялося раніше, у рамках реалізації проекту з розвитку інтермодальних перевезень УЗ відповідатиме за тяговий рухомий склад, інтермодальні вагони на колії 1520 мм, термінальні послуги та митні формальності в Україні, а Rail Cargo Group, до якої входить Rail Cargo Austria, бере на себе відповідальність за вказаними пунктами в ЄС.