Rail Cargo Group, що входить до складу "Австрійських федеральних залізниць" (ÖBB), оголосила про наміри співпраці з "Укрзалізницею" задля запуску нової послуги інтермодальних перевезень між Києвом та Віднем.

Як пише ЦТС, відповідна заява була зроблена на виставці Transport logistic 2023 у Мюнхені.

"Ця послуга вперше стане доступною для регулярного високочастотного інтермодального сполучення між Україною та численними хабами в Центральній Європі з зупинками в Будапешті та Львові", - відзначили в ÖBB Rail Cargo Group.

"Не тільки Україна виграє від входження в міжнародну мережу ÖBB Rail Cargo Group. Уся Європа повинна зблизитися, що стосується вантажних залізничних перевезень. Це важливий крок у правильному напрямку для економіки, країн і навколишнього середовища", - прокоментував гендиректор "Австрійських федеральних залізниць" Андреас Матте.

В ÖBB повідомили, що в рамках сервісу, який отримав назву TransFER, Rail Cargo Group забезпечуватиме локомотивну тягу від кордону України до кінцевих пунктів прямування вантажних поїздів в ЄС.

Компанія також надаватиме додаткові логістичні послуги, такі як обслуговування на терміналах, імпортне та експортне митне оформлення. "Укрзалізниця", в свою чергу, візьме на себе відповідні зобов’язання з обслуговування сервісу на території України, починаючи від кордону з Угорщиною. 

В коментарі Railway Gazette, представник Rail Cargo Group Бернхард Ебнер сказав, що послуга заповнить прогалину між блок-поїздами та повагонними відправками між Україною і Австрією.

За його словами, планується, що в перспективі поїзди сервісу TransFER курсуватимуть щоденно. Спочатку перевозитимуться контейнери та змінні кузови, але RCG розглядає також варіанти перевезення причепів вантажівок.

Контейнери будуть перевантажуватися між вагонами колії 1520 мм та 1435 мм у Загоні на українсько-угорському кордоні.

Перші поїзди можуть запустити в серпні після періоду тестування.

photo_2023-05-12_12-33-48

photo_2023-05-12_12-33-49