Європейський інвестиційний банк візьме участь у фінансуванні закупівлі та модернізації рухомого складу залізниць Чехії Ceske drahy (ČD). Банк виділяє з цією метою близько 260 млн євро.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Загальні витрати мають становити 528 млн євро.

Кошти підуть на придбання для ČD 20 нових локомотивів та 182 пасажирських вагонів, а також на оснащення 191 одиниць рухомого складу, що експлуатується, європейською системою управління рухом поїздів ETCS.

Останнім часом ČD виявляють значну активність на ринку закупівель рухомого складу. Так, у квітні 2021 року вони замовили у консорціуму у складі компаній Siemens Mobility та Škoda Transportation 20 дев'ятивагонних пасажирських поїздів локомотивної тяги з вагонів Viaggio Comfort вартістю приблизно 500 млн євро. Перші вагони, розраховані швидкість руху до 230 км/год, вже прибули на експериментальне кільце у Велімі щодо випробувань.

У серпні 2022 року ČD уклали контракт із Siemens Mobility на постачання багатосистемних електровозів Vectron MS та їх технічне обслуговування протягом 15 років. А у липні 2022 року Чехії було виділено фінансову допомогу у розмірі 430,34 млн євро з фонду Connecting Europe Facility (CEF) на реалізацію залізничних проектів.