Польський оператор інтермодальних перевезень Laude Smart Intermodal переніс в Україну з рф і країн Центральної Азії активи вартістю 100 млн євро. Ще 250 млн євро компанія планує інвестувати в програму економічного обміну між Україною та ЄС.

Як пише ЦТС, про це з посиланням на інформацію польської компанії повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Група компаній Laude розширює свій потенціал в Україні. Логістична компанія з Торуня (Польща) за останні кілька місяців перенесла в Україну свої активи вартістю 100 млн євро. Це все активи, які раніше знаходилися у росії та країнах Центральної Азії", - сказано в повідомленні польського оператора.

В Laude Smart Intermodal уточнили, що переміщення активів включало 510 спеціалізованих залізничних платформ та кілька тисяч контейнерів, які активно використовуються для транспортування продукції з України до країн ЄС.

В подальшому компанія планує збільшувати інвестиції в Україні, купуючи локомотиви, вагони та контейнери.

"Ми вирішили реалізувати інвестиційну програму вартістю близько 250 млн євро, спрямовану на економічний обмін між Європою та Україною. Залізниці тут - ключовий елемент як для експорту, так і для імпорту, і компанія є важливим оператором", - прокоментував CEO компанії Марчін Вітчак.

Нагадаємо, що в травні поточного року АТ "Укрзалізниця" і Laude домовилися розвивати співробітництво щодо залізничних перевезень вантажів.

В 2022 році інтермодальна група Laude ввела в експлуатацію свій найбільший термінал. Він розташований поблизу міста Замосць на залізничній лінії LHS з шириною колії 1520 мм. Було анонсовано, що він зможе обробляти значну частину вантажів, які йдуть по даному маршруту з України, перевантажуючи їх на європейську колію 1435 мм та автотранспорт.