У Верховній Раді розглядають можливість введення кримінальної відповідальності за приймання у брухт елементів залізничної інфраструктури та деталей рухомого складу, заявив народний депутат, заступник голови комітету з питань транспорту та інфраструктури Володимир Крейденко.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

За словами депутата, необхідно передбачити кримінальну відповідальність за приймання у брухт елементів інфраструктури залізничного транспорту або деталей і вузлів залізничного рухомого складу "уповноваженими особами суб’єктів господарювання у фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання".

Також, на думку Крейденка, потрібно доповнити Кримінальний кодекс України новим положенням, яке посилило б відповідальність за знищення, підробку або заміну ідентифікаційних номерів на старих вузлах і деталях шляхом їх "омолодження" чи незаконного використання "двійників" (зміни року виробництва, країни призначення тощо).

Крім того, він наголошує, що потрібно ввести кримінальну відповідальність (у вигляді позбавлення волі) за використання вживаних деталей, агрегатів, вузлів залізничного рухомого складу при виробництві нових транспортних засобів.

Законодавчі зміни відображені у законопроектах № 9066 та № 9067.