Південноморавський край в Чехії отримав 36 електропоїздів, виготовлених на платформі RegioPanter компанією Škoda Transportation. Останній 37-й чотиривагонний поїзд має прибути наприкінці червня 2023 року.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Вартість проекту з оновлення парку пасажирського рухомого складу становила 280,7 млн євро. Цей проект було схвалено у грудні 2019 року та профінансовано у розмірі 223 млн євро з фонду ЄС Cohesion Policy.

Сучасний рухомий склад починає обслуговування двох найбільш завантажених регіональних залізничних сполучень із Брно, столицею краю.

На маршруті курсуватиме 31 чотиривагонний електропоїзд (у кожному - 333 місця для пасажирів) та шість двовагонних на 146 місць кожен. Поїзди розраховані на швидкість руху 160 км/год та оснащені пристроями європейської системи управління рухом ETCS.

У низькопідлогових чотиривагонних електропоїздах передбачено 21 місце для велосипедів, 6 - для дитячих колясок, у двовагонних - відповідно 9 і 4. Є USB‑порти, розетки, сучасна інформаційна система з екранами, на які виводяться відомості про зупинки, пересадки та про аварійні ситуації, що виникли. У поїзді передбачено наявність комплектів дефібриляторів, що дозволить врятувати життя пасажира під час зупинки серця.