В МЗС України висловили впевненість, що в липні рф вийде з зернової угоди

Новини 1545 переглядів
Facebook0 Twitter

Одним з основним факторів стало те, що виробник аміаку з рф знайшов альтернативний маршрут постачання.

Посол Міністерства закордонних справ України з особливих доручень, координаторка Ради експортерів та інвесторів Ольга Трофімцева висловила впевненість, що в липні рф вийде з Чорноморської зернової ініціативи, пише ЦТС.

"99,9% росія покине зернову ініціативу в липні. Два основні фактори, на мою думку: Ердоган успішно виграв вибори. Російських олігарх Дмитро Мазепін відрапортував путіну, що термінал для експорту аміаку з рф вже майже добудовано, а це означає, що аміакопровід Тольятті-Одеса вже і не такий важливий", - зазначила вона. 

Нагадаємо, ЦТС писав, що днями заступник очільника МЗС росії Сергій Вершинін припустив, що 18 липня стане часом завершення зернової угоди. При цьому він наголосив, що дипломатичне відомство країни-агресора не виключає нових контактів з ООН щодо вивезення зерна.

Напередодні речник президента рф Дмитро Пєсков заявив, що шансів на продовження Чорноморської зернової ініціативи немає.

Зауважимо, що в останні місяці російська сторона максимально саботує роботу зернового коридору, а з початку квітня пропуск суден до портів Великої Одеси або повністю зупинявся, або здійснювалися поодинокі перевірки суден.

В травні кількість суднозаходів до портів Великої Одеси склала лише 40. В цей же час чорноморські порти рф прийняли в квітні і травні 1059 і 1184 суден відповідно.

Читайте також Час покінчити з російським піратством у Чорному морі 


Наверх