На виставці Transport logistic 2023, що цими днями проходить у Мюнхені, компанія "Лемтранс" з партнером представили можливості контейнерного терміналу "Мостиська" (Container Terminal Mostyska, CTM).

Як пише ЦТС з посиланням на "Лемтранс", також були презентовані послуги з інтермодальних перевезень, які надає дочірня компанія найбільшого приватного вагонного оператора України - "Левада Карго".

"Ми посилаємо чіткий сигнал міжнародним партнерам - нам та Україні є що вам запропонувати - практичні та надійні рішення. Навіть зараз для цього є хороші передумови: географічне розташування терміналу, нове обладнання, яке має лише СТМ в Україні, досвід роботи з провідними міжнародними операторами та вантажовідправниками", - прокоментували в українських компаніях свою участь у логістичному форумі.

Нагадаємо, що контейнерний термінал "Мостиська" був запущений в роботу влітку минулого року. "Лемтранс" і компанія "Реіл Транс Інвестмент" виступали інвесторами проекту, компанії N'UNIT та "Левада Карго" - партнерами з розвитку контейнерного бізнесу.

Також в рамках цього проекту було побудовано зерновий термінал, який може обробляти 60 тис. т збіжжя щомісяця.

На сьогодні термінал має три власних маневрових тепловози та найпотужніші в Україні річстакери. Підприємство має довжину колії, яка дозволяє ставити цілий потяг, що пришвидшує роботу та дає можливість перевантажити за одну зміну пару потягів.

Як раніше писав ЦТС, під час виставки в Мюнхені "Укрзалізниця" підписала меморандум з польським інтермодальним оператором Laude Smart Intermodal щодо розвитку співробітництва відносно залізничних перевезень вантажів. Зокрема, планується розвиток партнерства з акцентом на інтермодальних рішеннях для причепів без кранів та вивчення потенціалу для співпраці в транспортуванні наливних вантажів.