В порту тимчасово окупованого Маріуполя росіяни здійснили навантаження краденого зерна українських аграріїв на одне зі своїх суден.

Як пише ЦТС, про це в своєму Телеграм-каналі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Перші три з половиною тисячі тонн українського зерна з Запорізької та Донецької областей викрадено за допомогою Маріупольського морського порту. З акваторії порту вийшло судно РМ3, завантажене зерном. Завантаження відбувалось близько одного тижня, що вказує на низьку ефективність роботи порту. Можна констатувати на зараз, що це вантаж є скоріш пропагандистським, аніж реально привабливим", - написав Андрющенко.

"Але, факт є факт. Мародерство українського зерна знову набирає обертів. Тепер - морем", - резюмував він.

Screenshot - 08_05_2023 , 11_15_05

Відзначимо, що росія планує перетворити Маріуполь на великий логістичний хаб для експорту зерна з тимчасово окупованих територій Донеччини та Запорізької області. Для цього окупанти зносять залізничний вокзал та перебудовують морський порт. "Якщо їм вдасться реалізувати плани, то вони зможуть використовувати це для експорту зерна з окупованих територій Донеччини та Запоріжжя", - зазначав Андрющенко.

Також нагадаємо, що росіяни незаконно включили порти Маріуполь та Бердянськ до Реєстру морських портів росії. Також окупантами запущено процес включення судноплавної ділянки водних шляхів Херсонської області до Переліку внутрішніх водних шляхів рф.

Раніше ЦТС писав, що росіяни вивозять руду з тимчасово окупованих територій України, використовуючи Маріупольський порт.