Росія планує перетворити Маріуполь на великий логістичний хаб для експорту зерна з тимчасово окупованих територій Донеччини та Запорізької області. Для цього окупанти зносять залізничний вокзал та перебудовують морський порт, розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Про це пише ЦТС з посиланням на 24 Канал.

За його словами, росіяни планують розбудовувати великий залізничний хаб у Маріуполі.

Для цього вони демонтують залізничний вокзал та прилеглі будинки. Та ж ситуація з морським портом: вони планують його перетворити на військово-логістичну базу, яка працюватиме з вокзалом для однієї мети.

"Якщо їм вдасться реалізувати плани, то вони зможуть використовувати це для експорту зерна з окупованих територій Донеччини та Запоріжжя, адже Маріупольський порт один із найбільших на узбережжі Азовського моря. Віримо, що ці плани зірве український контрнаступ", - зазначив Андрющенко.

Про те, що окупанти почали формування хабу у Маріуполі, ЦТС писав ще в лютому. Тоді ж були показані фото, як зараз виглядає залізничний вокзал у Маріуполі

Також нагадаємо, що росіяни незаконно включили порти Маріуполь та Бердянськ до Реєстру морських портів росії. Також окупантами запущено процес включення судноплавної ділянки водних шляхів Херсонської області до Переліку внутрішніх водних шляхів рф.

Раніше ЦТС писав, що росіяни вивозять руду з тимчасово окупованих територій України, використовуючи Маріупольський порт. 
Майже рік тому вони захопили Запорізький залізорудний комбінат, з якого вивозять руду через порт Маріуполя. Продажем вкраденої української руди займаються структури, дотичні до ФСБ рф, під патронатом яких відбувається розграбування українських надр.