Порти Маріуполь та Бердянськ включені до Реєстру морських портів росії, також ділянку водних шляхів Херсонської області планують включити до "Переліку внутрішніх водних шляхів рф", повідомив міністр транспорту країни-агресора Віталій Савельєв, пишуть російські ЗМІ.

"Порти Маріуполь і Бердянськ включені до Реєстру морських портів росії... Також запущено процес включення судноплавної ділянки водних шляхів Херсонської області до Переліку внутрішніх водних шляхів рф", - сказав він.

Нагадаємо, раніше ЦТС писав, що росіяни вивозять руду з тимчасово окупованих територій України, використовуючи Маріупольський порт. 
Майже рік тому вони захопили Запорізький залізорудний комбінат, з якого вивозять руду через порт Маріуполя. Продажем вкраденої української руди займаються структури, дотичні до ФСБ рф, під патронатом яких відбувається розграбування українських надр.

Також окупанти продовжують вивозити зерно з тимчасово окупованих територій до Сирії. Крадене збіжжя транспортують двома шляхами: залізницею Токмак-Бердянськ, де далі через порт перевозять в сирійський Тартус. Інший шлях - вивезення зерна до порту Севастополя в Криму, звідки його транспортують далі також у Тартус.