Названі умови для транзиту українських вантажів територією Польщі

Новини 867 переглядів
Facebook0 Twitter

Зокрема, вантажі будуть пересуватися в супроводі співробітників митних органів.

Румунія, Угорщина та Словаччина не обмежуватимуть транзит агропродукції з України, але щодо її ввезення на територію вказаних країн у режимі імпорту тривають переговори, повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський на позачерговому засіданні Координаційної ради при Мінагрополітики.

Про це пише ЦТС з посиланням на АПК inform.

Також міністр озвучив основні вимоги, які повинні будуть виконуватися при транзиті української агропродукції через територію Польщі, який має поновитися з 00:00 21 квітня.

"Ввезення до Польщі в режимі транзиту поновлюється за наявності декларації Т1 із застосуванням системи SENT, що дозволяє відстежувати переміщення вантажу територією Польщі, та пломб для вантажу", - сказав Сольский.

Крім того, вантажі будуть пересуватися територією Польщі в супроводі співробітників митних органів країни.

Питання щодо транзиту залізницею з перевантаженням із широкорейкових вагонів (для колії 1520 мм) до вузькорейкових (для колій 1435 мм) поки що залишається відкритим.

Нагадаємо, 15 квітня уряд Польщі запровадив заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України до 30 червня. 16 квітня Угорщина запровадила тимчасову заборону на імпорт сільськогосподарських продуктів з України, у тому числі зернових та олійних культур.

18 квітня Україна та Польща домовились про відновлення транзиту української сільськогосподарської продукції. Транзит запрацює вночі з 20 на 21 квітня.

Наверх