Українське збіжжя перевозитиметься через Польщу в треті країни без розвантаження на території країни, заявив речник польського уряду Пьотр Мюллер.

Про це пише ЦТС з посиланням на АРК-inform.

Як зазначив речник, найближчим часом у Польщі розроблять нові механізми, які дозволять стабілізувати ситуацію, яку спричинив експорт українського зерна на продовольчому ринку.

"Ми подбаємо про те, щоб цей експорт відбувався таким чином, аби він ішов безпосередньо до третіх країн, без розвантаження товару в Польщі", - сказав Мюллер.

Впродовж останніх місяців польські аграрії протестували проти значного напливу на польський ринок українського збіжжя, яке мало йти транзитом через Польщу в треті країни. На тлі цієї кризи на початку тижня подав у відставку міністр сільського господарства країни Генрік Ковальчик.

6 квітня президент Польщі Анджей Дуда призначив на цю посаду Роберта Телуса, який до цього очолював парламентський комітет з питань сільського господарства та сільського розвитку.

"Я зроблю все, щоб контроль був ретельним і зерно невизначеної якості не потрапляло до Європи, а отже, й до Польщі", - заявив після призначення новий міністр.