Залізниці Німеччини Deutsche Bahn ухвалили рішення про відмову від застосування для боротьби з рослинністю на коліях гліфосату - найбільш поширеного у світі гербіциду, незважаючи на рішення Єврокомісії про продовження дозволу на його використання до кінця 2023 року.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

В якості альтернативи DB впроваджують скоординований комплекс різних заходів, включаючи цифрову систему контролю стану шляху та смуги відведення, механізоване та ручне видалення рослинності, а також застосування пеларгонової кислоти.

Допуск для пеларгонової кислоти було отримано від Федерального агентства захисту споживачів та продовольчої безпеки Німеччини, яке співпрацювало з німецькими міністерствами сільського господарства та транспорту. Очікується також отримання найближчим часом дозволу від Федеральної залізничної агенції (EBA).

DB вже тривалий час прагне впроваджувати екологічні технології видалення рослинності з колій та тісно співпрацюють із цих питань із залізницями інших європейських країн, насамперед Австрії, Франції та Швейцарії. Зокрема, розробляються технології електроімпульсного прополювання та застосування косарок з напівавтоматичним керуванням.