Європейський Союз направляє експертів до Афін, щоб допомогти країні підвищити безпеку на залізниці після смертельного зіткнення двох потягів у центральній Греції минулого тижня.

Про це пише ЦТС з посиланням на Вlack Sea News.

Йдеться про директора Європейської комісії з питань наземного транспорту Крістіана Шмідта та керівника Агентства Європейського Союзу з питань залізниць (ERA) Йозефа Доппельбауера.

Очікується, що вони прибудуть до Афін у середу, хоча у вівторок вранці не було зрозуміло, чи вплине на візит загальний страйк, запланований на цей день.

Після прибуття до Афін експерти зустрінуться з новопризначеним тимчасовим виконувачем обов'язків міністра транспорту Гіоргосом Герапетрітісом та іншими урядовцями, щоб обговорити, як ЄС може надати технічну та іншу підтримку.

Нагадаємо 28 лютого, в Греції зіткнулися пасажирський та вантажний поїзди. Лобове зіткнення сталося поблизу міста Ларіса. Пасажирський поїзд прямував з Афін до Салонік. Після зіткнення в двох вагонах пасажирського потяга сталася пожежа, що і призвела до більшості жертв.У поїзді було 350 пасажирів, багато з них студенти, які поверталися додому після довгих вихідних.