У Греції розпочався страйк залізничників після найбільшої залізничної катастрофи в країні. В результаті зіткнення пасажирського та вантажного потягів загинули щонайменше 57 людей.

Про це пише ЦТС з посиланням на Reuters.

Залізничники зазначають, що вже давно б’ють на сполох стосовно заходів безпеки на залізниці.

У столиці Афінах заплановані нові акції протесту.

"Ми били на сполох протягом багатьох років, але нас не сприймали серйозно", - заявила Грецька федерація залізничників (POS ). Зазначається, що її представнки хочуть зустрітися з новим міністром транспорту, який був призначений незабаром після катастрофи. Вже колишній міністр інфраструктури та транспорту Греції Костас Караманліс оголосив про своє рішення піти у відставку відразу після залізничної катастрофи.

В POS додали, що наполягатимуть на визначенні термінів впровадження змін і запровадженні заходів безпеки, щоб запобігти подальшим аваріям. 

Після катастрофи грецькі профспілки залізничників оголосили страйк, зупинивши роботу залізниць країни та афінського метро. Залізничники протестують проти умов праці та "немодернізації залізничної системи". Це було спричинено нехтуванням інвестицій у цей сектор у роки глибокої фінансової кризи, яка стрясала Грецію протягом більшої частини попереднього десятиліття.

Нагадаємо, ввечері у вівторок, 28 лютого, в Греції зіткнулися пасажирський та вантажний поїзди. Лобове зіткнення сталося поблизу міста Ларіса. Пасажирський поїзд прямував з Афін до Салонік. Після зіткнення в двох вагонах пасажирського потяга сталася пожежа, що і призвела до більшості жертв.У поїзді було 350 пасажирів, багато з них студенти, які поверталися додому після довгих вихідних. 

Губернатор регіону Фессалія Константінос Агорастос тоді повідомив, що перші чотири вагони пасажирського поїзда зійшли з рейок, а два вагони, які загорілися, були "майже повністю знищені".