Греція запросить додаткові кошти Євросоюзу для підвищення безпеки на залізницях та термінового поліпшення залізничного руху, оголосив уряд країни.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Водночас державні службовці планують масові акції протесту, обурені залізничною катастрофою у Греції, внаслідок якої минулого тижня загинуло 57 людей.

На думку профспілки, виснажлива боргова криза, що охопила Грецію з 2010 по 2018 рік, призвела до поганої безпеки залізниць, скорочення витрат та недостатніх інвестицій.

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс визнав, що роки зневаги до транспортної мережі, можливо, сприяли катастрофі 28 лютого.

Нагадаємо, ввечері у вівторок, 28 лютого, в Греції зіткнулися пасажирський та вантажний поїзди. Лобове зіткнення сталося поблизу міста Ларіса. Пасажирський поїзд прямував з Афін до Салонік. Після зіткнення в двох вагонах пасажирського потяга сталася пожежа, що і призвела до більшості жертв.У поїзді було 350 пасажирів, багато з них студенти, які поверталися додому після довгих вихідних. 

Губернатор регіону Фессалія Константінос Агорастос тоді повідомив, що перші чотири вагони пасажирського поїзда зійшли з рейок, а два вагони, які загорілися, були "майже повністю знищені".