У Страсбурзі відбулося засідання франко-німецького комітету, який керує проектом відновлення руху по залізничній лінії, яка раніше з'єднувала німецький Фрайбург через Брайзах-на-Рейні з французьким Кольмаром. Рух між містами по лінії, побудованій у XIX сторіччі, було припинено у 1945 році після руйнування мосту через Рейн.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Наразі залізничне сполучення між Фрайбургом та Кольмаром організовано за обхідним маршрутом.

Обидва міста мають популярність у туристів.

Оператори інфраструктури залізниць Франції (SNCF Réseau) та Німеччини (DB Netz) представили проміжні результати досліджень, у ході яких вивчалися можливості відновлення лінії, включаючи модернізацію ділянок на французькій стороні та оптимальний варіант мостового перетину Рейну.

У Німеччині передбачається виконати реконструкцію ділянки Фрайбург - Брайзах-на-Рейні з поетапним укладанням другого шляху.

Ділянка входить до складу міської залізниці (S-Bahn) області Брайсгау, і розвиток інфраструктури дозволить пропускати транскордонні поїзди з півгодинним або годинним інтервалом на додаток до поїздів S-Bahn.

Очікується, що ТЕО проекту буде представлено влітку 2023 року. Його фінансує регіональна влада та уряди обох країн. Крім того, частину коштів надає Євросоюз.