Швейцарська транспортна компанія Krummen Kerzers провела випробування акумуляторної електровантажівки для далекомагістральних перевезень.

Про це пише ЦТС з посиланням на Логіст.Today.

За заявою компанії, рекордний рейс із Швейцарії до Валенсії і назад пройшов успішнио. Електровантажівка Volvo FH Electric доставила з Іспанії до Цюріха 20 тонн апельсинів, проїхавши понад 3 тис. км, не використавши дизельного палива.

У компанії заявили, що "можливість здійснити таку спробу рекорду в реальних умовах потребує не лише точного планування, а й тісної співпраці між замовником та транспортною компанією". 

Зазначається, що поїздка до Іспанії зайняла на день більше, ніж на дизельній вантажівці та потребувала більш інтенсивного планування.

В компанії впевнені, що з розширенням мережі станцій зарядки електромобілів на європейських автомагістралях та розвитком акумуляторних технологій електровантажівки також відіграватимуть важливу роль у перевезеннях на далекі відстані.

"Для нас вирішальним є той факт, що ця поїздка дала нам важливу інформацію про використання електровантажівок у міжміських перевезеннях та дозволила заощадити майже 3 тонни CO2", - підсумували в Krummen Kerzers.