Управління конкуренції та захисту прав споживачів Польщі (Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów) схвалило угоду з придбання оператором інфраструктури залізниць Польщі PKP Polskie Linie Kolejowe компанії Cargotor у оператора вантажних перевезень PKP Cargo.

Про це пише ЦТС з посиланням на Bankier.

"Cargotor Sp. z oo і PKP PLK беруть участь у запланованих інфраструктурних інвестиціях у Малашевицькому перевантажувальному районі на кордоні Європейського Союзу з білоруссю, що включають модернізацію залізничної інфраструктури, а придбання PKP PLK від PKP Cargo 100% акцій Cargotor Sp. z o. o. призведе до ефекту синергії в рамках реалізації вищезазначених інвестицій", - йдеться в повідомленні.

Cargotor керує залізничною інфраструктурою загальною протяжністю близько 180 км на сході країни у прикордонному з білорусією районі, включаючи станції Хотилув, Малашевичи, Кобилани та Бор.

У плани PKP PLK входить модернізація вантажного терміналу Малашевичах з розширенням колії та ділянки Седльце-Тересполь залізничної магістралі Е20 для збільшення пропускної спроможності прикордонного переходу Тересполь-Брест.

Зазначається, що PKP PLK зацікавлений у розширенні інфраструктури в районах Бяла-Подляська та Малашевичах, і завершення угоди дозволить посилити інвестиційний потенціал програми модернізації.