Федеральні залізниці Австрії (ÖBB) у рамках генерального інвестиційного плану обсягом близько 19 млрд євро планують у 2023 році направити на вдосконалення залізничної інфраструктури понад 3,3 млрд євро.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Заходи щодо поточного утримання, проекти з модернізації ліній та захисту навколишнього середовища здійснюватимуться практично у всіх федеральних землях країни.

Земля Форарльберг: 52 млн євро буде направлено на завершення проекту продовження лінії Сан-Марко - Лаутерах, реконструкцію станції Клаус з метою створення для пасажирів безбар'єрного середовища, а також поточного утримання інфраструктури.

Зальцбург: 171 млн євро виділено на модернізацію ліній, початок будівництва нової станції Зеєкірхен-Зюд, а також продовження ÖBB будівництва власної гідроелектростанції Тауернмос потужністю 170 мВт.

Верхня Австрія: 331 млн євро призначені для розвитку ліній західного напрямку, модернізації колійної та станційної інфраструктури, включаючи реконструкцію вантажного терміналу у Вельсі.

Каринтія: 379 млн євро будуть спрямовані на забезпечення введення в експлуатацію наприкінці 2023 році ділянок на території землі залізниці Koralm та продовження будівництва електростанції Оберфеллах ІІ.

Тіроль: більша частина з 563 млн євро піде на продовження будівництва Бреннерського базисного тунелю завдовжки 64 км та розвиток підходів до нього, включаючи збільшення кількості шляхів до чотирьох на ділянці Шафтенау-Радфельд, та закриття кількох переїздів. Тунель знаходиться в коридорі Мюнхен - Верона, що входить до транс'європейської транспортної мережі TEN-T.

Штирія: 642 млн євро разом з поточним утриманням та модернізацією об'єктів інфраструктури буде направлено на проект лінії Грац - Клагенфурт (залізниця Koralm), де планується приступити до її технічного оснащення, розпочати укладання шляхів у тунелі Коралм завдовжки 33 км і продовжити роботи в Земмерінгському базисному тунелі, розширювати масштаби використання сонячної енергії.

Східному регіону, до якого входять землі Нижня Австрія, Бургенланд та Відень, буде виділено 1,2 млрд євро. Намічається, зокрема, завершити укладання другого шляху на лінії Pottendorfer, продовжити будівництво станції Тульнербах-Прессбаум, продовжити роботи, спрямовані на розвиток мережі міської залізниці (S-Bahn) Відня.