Європейський банк реконструкції та розвитку готовий виділити 100 млн доларів на розвиток ЗАТ "Азербайджанське каспійське морське пароплавство" (ASCO).

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Як заявив голова правління ASCO Рауф Велієв, первинної угоди про виділення ASCO кредиту в розмірі 100 млн доларів вже досягнуто.

"Можливе кредитування здійснюватиметься без державної гарантії. У разі потреби ця сума може бути збільшена", - сказав він.

Азербайджанське каспійське морське пароплавство створене у 2013 році. До його складу, крім транспортного флоту, входять спеціалізований флот та судноремонтні заводи.

Транспортний флот складається з 54 суден, у тому числі 20 танкерів, 13 поромів, 15 універсальних суховантажів, двох суден типу Ro-Ro, двох суден типу Ro-Pax, а також одного технічного судна та однієї плавучої майстерні.

До складу спеціалізованого флоту входять 210 суден, у тому числі 20 кранових, 25 буксирно-постачальних, 26 пасажирських, два трубоукладних, шість пожежних, сім інженерно-геологічних, два водолазні та 88 службових і допоміжних.