ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" у 2022 році продовжував виконувати замовлення на виготовлення пасажирських вагонів для "Укрзалізниці" по контракту 2021 року.

Як пише ЦТС з посиланням на Кременчуцьку газету, про це розповів начальник Полтавської обласної  військової адміністрації Дмитро Лунін.

"Крюківський вагонобудівний завод виконує держзамовлення - із 70 пасажирських вагонів - 45 вже були передані", - цитує слова посадовця регіональне видання.

Відзначається, що підприємство отримало оплату за поставлену продукцію. Завдяки допомозі Мінінфраструктури та Мінфіну 1,8 млрд грн бюджетних асигнувань було розблоковано для повних розрахунків "Укрзалізниці" з ПАТ "КВБЗ" у 2022 році.

Відзначимо, що до кінця 2021 року УЗ отримала від КВБЗ по згаданому контракту 20 пасажирських вагонів. Отже в поточному році завод виготовив та передав залізничній компанії 25 одиниць даного рухомого складу. З цього числа як мінімум 10 вагонів були побудовані до початку російського вторгнення - в січні.

Нагадаємо, що в 2021 році "Укрзалізниця" вперше отримала можливість придбати вагони за кошти державного бюджету. В червні минулого року УЗ і КВБЗ підписали договір на постачання 100 пасажирських вагонів.