З середини жовтня Українське Дунайське пароплавство відновило роботу на Середньому Дунаї, виконуючи перевезення руди до Сербії.

"Минулого тижня в Сербію вирушив черговий наш караван з вантажем залізорудноі сировини. І ще один готується до виходу в рейс. УДП після тривалої паузи успішно повернулося на Середній Дунай. Перший рейс стартував у жовтні, відтепер на лінії постійно працює декілька караванів. Крім руди працюємо ще і з вугіллям з Констанци", - цитує ЦТС повідомлення компанії.

В УДП зауважили, що навігація на Дунаї поки що залишається закритою, але ситуація з рівнями води покращилася - глибини прохідні, що дозволяє флоту УДП виконувати згадані перевезення.

Нагадаємо, що, окрім низького рівня води в Дунаї через посуху, іншою причиною призупинення роботи УДП на Середньому Дунаї і вище за течією було те, що флот компанії намагалися арештувати на вимогу росіян. За ініціативою російської компанії після початку повномасштабної війни рф проти України в Сербії було накладено арешт на флот Українського Дунайського пароплавства, а одне судно навіть було затримане. За апеляційною скаргою української сторони вдалося зняти незаконний арешт з більш ніж двох десятків суден УДП, що і дало змогу Пароплавству знову працювати на сербській ділянці Дунаю і вище.