Оператор міського транспорту Праги (DPP) оголосив про проведення тендеру на придбання до 200 трамваїв з однією кабіною керування та низьким рівнем підлоги на 80% площі салону.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Термін подання заявок на участь у тендері спливає 19 грудня 2022 року, DPP планує укласти рамковий контракт вартістю близько 633 млн доларів у 2023 році.

Спочатку оператор замовить до 40 трамваїв з постачанням перших 20 одиниць у період з 1 січня по 2 грудня 2025 року, трамваїв другої партії - протягом 2026 року. Відповідно до рамкового контракту, решта 160 одиниць мають бути передані замовнику у 2027 - 2035 роках - не більше 30 одиниць на рік.

Частина коштів на закупівлю перших 20 одиниць буде отримана за національним планом відновлення та стійкості (NPO).

Трамвай довжиною до 32 м та масою не більше 48 т, оснащений системою кондиціювання повітря, повинен вміщувати 220 пасажирів, у тому числі не менше 60 осіб на місцях для сидіння.

DPP наполягає на гарантійному терміні 36 місяців та терміні експлуатації не менше 30 років.

Крім постачання рухомого складу, контракт передбачає розробку та ліцензування програмного забезпечення для технічного обслуговування нових трамваїв, оснащених системами діагностики та моніторингу несправностей, а також навчання співробітників DPP.

Наразі у Празі ведеться будівництво двох ліній трамвая, планується спорудження ще 10, причому до половини з них - із завершенням у найближчі 5 років.

Для обслуговування розгорнутої трамвайної мережі потрібен новий рухомий склад. Востаннє вагони трамваю для столиці закуповувалися понад 17 років тому, в основному парк рухомого складу DPP включає менш зручні для пасажирів вагони з високим рівнем підлоги.