Французька вагонолізингова компанія Ermewa передасть Rail Cargo Logistics (Rail Cargo Group) 200 новозбудованих вагонів-зерновозів для перевезення зерна з України.

Про це пише ЦТС з посиланням на RailFreight.

Першу партію з 25 вагонів-зерновозів передали вже наприкінці жовтня, а до кінця 2023 року надійде ще 175. 

Нові вагони моделі Tagnpps спеціально розроблені для перевезення сільськогосподарської продукції, особливо зернових. Їх максимальний вантажний об'єм становить 95 кубічних метрів, вантажопідйомність - 69,7 тонн.

Усі вагони будуть оснащені пристроями GPS і придатні для цифрового автоматичного зчеплення (DAC).

Вагони також мають деякі інноваційні функції, дах і люки були оптимізовані для кращого збереження продуктів. Крім того, ці вагони Ermewa будуть товщі, а отже, безпечніші.

Безпека також була підвищена за рахунок впровадження ергономічної системи відкривання даху, розташованої на рівні землі. Це означає, що більше не буде необхідності підніматися на дах, зменшуючи ризики ураження електричним струмом або падіння.

У третьому кварталі 2022 року Ermewa вже поставила на ринок залізничних вантажних перевезень 530 новозбудованих інтермодальних вагонів. До кінця року, як заявили в компанії, цю кількість планується збільшити до 780.