Науково-дослідний інститут залізничного транспорту Республіки Корея (KRRI) завершив програму випробувань із пробігом 600 км безпілотного трамваю V2X Vehicle to Everything.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Трамвай обладнаний камерою та системою розпізнавання перешкод на дорозі, що знаходяться на відстані до 100 м.

Система ідентифікує пішоходів, велосипедистів та інші перешкоди на дорозі та моделює перелік дій залежно від оцінки ризику зіткнення. Крім того, система розпізнає показання світлофорів. Залежно від оцінки часу прямування до світлофора приймається рішення про зупинку вагона або вибір швидкості для продовження руху.

Також трамвай обладнано акумуляторними батареями для експлуатації на ділянках без контактної мережі. Автопілот забезпечує точну зупинку вагона біля зарядної станції.

Випробування проводили в дослідному центрі KRRI на ділянці довжиною 1,3 км, на якій влаштовано три зупинки та чотири перетини з автомобільними дорогами. Програма випробувань включала режими руху з різною швидкістю та імітацію різноманітних нестандартних ситуацій.

За оцінкою KRRI, технологія V2X забезпечує можливість зниження інцидентів більш ніж на 50%, супутніх пошкоджень - на 30%.