У Латвії поряд з двома міжнародними залізничними станціями, що будуються в Ризі на магістралі Rail Baltica, - Рига-Центральна та Міжнародний аеропорт на головному ході лінії планується спорудження 16 регіональних станцій, що виконують функції транспортно-пересадочних вузлів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Контракт на архітектурно-будівельне проектування та авторський нагляд компанія Eiropas Dzelzceļa līnijas (EDZL), яка відповідає за реалізацію проекту Rail Baltica в Латвії, підписала з переможцем публічного тендеру - латвійсько-іспанською асоціацією RERE Ineco.

Проектні роботи мають бути завершені до 2024 року.

Передбачається, що регіональні станції зв'яжуть різні види транспорту - залізничні, місцеві та міжміські автобусні лінії, на них обладнають стоянки для легкових автомобілів, мотоциклів та велосипедів.

Рекомендується при розробці архітектурно-планувальних рішень враховувати національні традиції та місцеві особливості для того, щоб станції стали "обличчям" регіону.

Регіональні поїзди курсуватимуть магістраллю Rail Baltica з максимальною швидкістю 200 км/год. Планується організація їхнього транскордонного сполучення для з'єднання прикордонних районів балтійських держав.

У жовтні 2022 року координатор проекту Rail Baltica - компанія RB Rail підписала з Європейським виконавчим агентством з клімату, інфраструктури та навколишнього середовища (CINEA) угоду про додаткове транскордонне фінансування.