ArcelorMittal, найбільша у світі сталеливарна та гірничодобувна компанія та вантажний оператор DB Cargo, що входить до складу залізниць Німеччини (Deutsche Bahn), запустили в Айзенхюттенштадті автоматизований термінал для вивантаження руди, коксівного вугілля та вапняку.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Зазначається, що в Айзенхюттенштадті розташований найбільший у східній частині Німеччини комплекс металургійних підприємств.

Термінал є частиною нової транспортно-логістичної системи, для якої оператор DB Cargo придбав багатофункціональні зчленовані вагони-платформи та обмінні кузови у австрійської компанії Innofreight, яка також спроектувала систему розвантаження.

Новий рухомий склад дозволяє збільшити масу вантажу, що перевозиться на 20% при тій же довжині поїзда. Технологія, що застосовується, забезпечує вивантаження руди та інших вантажів з обмінних кузовів практично без утворення пилу.

Проект постачання сировини на підприємства ArcelorMittal в Айзенхюттенштадті передбачає 18 човникових рейсів поїздів з Гамбурга і 13 з Польщі щотижня, а також відправку залізницею 700 тис. т готової продукції - сталевого листа та сталі в рулонах.

ArcelorMittal прийняла програму декарбонізації виробництва сталі та має намір скоротити на своїх європейських підприємствах викиди вуглекислого газу на 35% до 2030 року, а до 2050 року - знизити ці викиди до нуля в масштабі виробничої діяльності компанії по всьому світу.

Нова транспортно-логістична система дозволить компанії ArcelorMittal скоротити викиди вуглекислого газу більш ніж на 3,5 млн тонн до 2030 року.

DB228370

n2212067-2