Естонська судноплавна компанія Tallink у ІІІ кварталі 2022 року отримала прибуток у розмірі 30 млн євро, практично повністю покривши збитки, які концерн продовжував зазнавати в І та ІІ кварталах. Згідно зі звітністю, чистий прибуток Tallink у III кварталі поточного року склав 37,9 млн євро при обороті в 255,6 млн євро, повідомив Tallink, пише ЦТС.

В аналогічний період минулого року Tallink отримав чистий прибуток у розмірі 5,5 млн євро при обороті 170,5 млн євро, а в III кварталі 2020 року зазнав чистих збитків у 23,9 млн євро.

У I кварталі поточного року Tallink зазнав чистих збитків у 40 млн євро, а у II кварталі - 0,7 млн євро. Таким чином, за січень-вересень 2022 року чистий збиток концерну становить 2,8 млн євро, що дозволяє йому розраховувати на вихід у прибуток за підсумками 2022-го.

"Результати ІІІ кварталу нинішнього господарського року починають нарешті нагадувати нормальність, до якої ми звикли до початку пандемії коронавірусу, і, безперечно, є покращенням порівняно з останньою парою років. Хоча квартальний прибуток, звичайно, не наближається до рівня до пандемії, ми маємо всі причини бути задоволеними цим результатом", - прокоментував квартальну звітність голова правління Tallink Grupp Пааво Нигене.