Мультимодальний термінал East-West Gate, що знаходиться в Угорщині поблизу з українським кордоном і який 18 жовтня був запущений в експлуатацію, в найближчій перспективі може стати найбільшим залізничним хабом для перевалки продукції українського АПК.

Як пише ЦТС, згідно з даними адміністрації терміналу, окрім потужностей для обробки контейнерів, завантаження на залізничні платформи вантажівок і напівпричепів, підприємство має значні потужності для перевалки сільськогосподарської продукції.

Зокрема, очікується, що з листопада 2022 року він зможе обробляти 800 т зерна та 450 кубометрів соняшникової олії на годину, що, згідно з заявою керівництва терміналу, зробить його найбільшим залізничним хабом для українського експорту продовольства.

Відзначимо, що перший потяг, який під час церемонії відкриття хабу, зайшов на термінал, був з українськими сільськогосподарськими вантажами. Він доставив 1146 т пшениці, проса, цукру та зеленого горошку в 44 контейнерах. Після перевантаження вони будуть доправлені для подальшого транспортування до річкового порту на Дунаї в Будапешті.