У державну власність передано понад 23 млн грн підприємства, що підконтрольне російськійенергокомпанії "Роснєфть".

В Україні ним управляли наближені до керівництва партії ОПЗЖ, інформує Ліга з посиланням на СБУ.

За даними слідства, підприємство входило до структури кремлівської промислово-фінансової групи "Роснєфть" і займалося постачанням електроенергії. Частину одержаних прибутків переправляли в рф для фінансування бойових дій проти українських військ.

У травні цього року в результаті слідчо-оперативних дій СБУ заблокувала роботу енергокомпанії. На її активи в розмірі понад 23 млн грн було накладено арешт.

Наразі для подальшого спрямування арештованих коштів на оборону їх передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Крім того, афілійована з ОПЗЖ комерційна структура отримувала фінансування від "Роснєфті" на ведення нафтопереробного бізнесу в Україні в інтересах рф.

"Саме через підконтрольну енергокомпанію її російські бенефіціари здійснили блокування роботи Лисичанського НПЗ в 2013 році. Це, своєю чергою, призвело до різкого скорочення виробництва пального та створення його штучного дефіциту на українському ринку", - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, в Україні арешту й конфіскації підлягає майно не лише російського бізнесу, але й українців, що стали проросійськими колаборантами.

Читайте також Київський суд заочно заарештував шість російських зерновозів