Посол України в Лівані Ігор Осташ повідомив про отримання підтвердження того, що затримане владою Лівану сирійське судно Laodicea перевозило борошно, виготовлене в окупованому hосією Криму з пшениці, викраденої в Запорізькій області.

Про це повідомляє ЦТС із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Щойно отримали беззастережне свідчення того, що борошно, яке везло Laodicea, було не з росії, а з окупованого Криму. Це - Красногвардійське (смт Красногвардійське, АРК - Ред.). А друге фото - це трекінг пшениці з окупованого Бердянська у Червоногвардійське", - написав Осташ у середу.

При цьому він опублікував фото мішків з борошном, на яких виробником вказано "Червоногвардійський елеватор", а також документ з інформацією, що свідчить про постачання пшениці з Бердянська до Червоногвардійського автошляхами.

0001

0002

Як повідомлялося, судно "Лаодикія", яке перевозило викрадену на окупованих рф територій України агропродукцію, було затримане в порту Тріполі (Ліван) 31 липня після звернення посольства України в Лівані. Про це повідомили Міжнародна ліванська радіомовна корпорація (LBCI) та посол Осташ.

У той же день ліванська газета "Ан-Нахар" повідомила, що "під час війни з окупованих Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей було вкрадено понад 500 000 тонн зерна", додавши, що "були спроби переправити більшу частину цього зерна до країн Близького Сходу, включаючи Єгипет, Туреччину та Сирію, і було зафіксовано спроби перекидання до Лівану".

Раніше ЦТС повідомляв про те, що Ігор Осташ на зустрічі з президентом Лівану Мішелем Ауном 28 липня висловив прохання вжити заходів для з'ясування обставин перебування в ліванських територіальних водах сирійського судна, яке було завантажене в порту Феодосії ячменем, вивезеним з окупованих українських територій.

У заяві посольства йшлося про те, що українські правоохоронці довели причетність 78 суден до незаконного перевезення викраденого українського зерна, і цей список постійно оновлюється. Це ж стосується і "Лаодикії", заарештованої рішенням українського суду.