Посол України в Лівані Ігор Осташ на зустрічі з президентом Лівану Мішелем Ауном 28 липня висловив прохання вжити заходів для з'ясування обставин перебування в ліванських територіальних водах сирійського судна, яке було завантажене в порту Феодосії ячменем, вивезеним з окупованих українських територій.

Про це ЦТС пише з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Посол звернув увагу президента на факт заходу 27.07.2022 в морський порт Триполі сирійського судна, яке було завантажене в порту Феодосії ячменем, вивезеним з окупованих територій. Висловлене прохання вжити заходів для з'ясування обставин його перебування в ліванських територіальних водах. Також було підкреслено, що зазначений факт може завдати шкоди двостороннім відносинам", - повідомило посольство України в Лівані.

Зазначено, що під час зустрічі було обговорено питання постачання української пшениці на ліванський ринок. "Підкреслено, що, незважаючи на воєнні дії з боку російського агресора, наша країна продовжуватиме бути надійним партнером Лівану та забезпечуватиме його продовольчу безпеку", - наголошено в повідомленні.

Раніше ЦТС повідомляв про те, що російські окупанти відновили електропостачання в порту Маріуполя, щоб вивезти вкрадене в Україні зерно.