За інформацією радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, увечері 14 липня з місцевого порту в бік Ростова-на-Дону вирушили три судна з вантажем металопрокату.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі, передає ЦТС.

"На зараз ми можемо підтвердити, що з акваторії порту вийшло 3 судна в бік Ростова з вантажем металопрокату і відсутність жодного заходу в порт завантаженого судна", - зазначив він.

2022-07-15 15.20.36

Також станом на сьогоднішній ранок з акваторії порту Ростов-на-Дону в бік Маріуполя або Бердянська рухалися три вантажних судна.

"З урахуванням заяви гауляйтерів Донецької області та Маріуполя маємо гіпотезу, що саме ці суда рухаються в порт Маріуполя з вантажем військового призначення та паливом для наповнення сховища в порту", - написав заступник мера.

2022-07-15 15.21.17

Нагадаємо, що раніше в "Метінвесті" повідомляли, що на момент повномашстабного вторгнення росії в Маріуполі залишалося 145 тис. тонн металопродукції ММК ім. Ілліча, з них 125 тис. тонн - на території морського порту. У зв’язку з незаконним присвоєнням металургійної продукції окупантами керівництво меткомбінату звернулося до Кабінету міністрів України з проханням накласти персональні санкції на російських резидентів, які незаконно захоплюють і перепродають український метал.