Приватний чеський оператор RegioJet придбав 17 сидячих пасажирських вагонів у Deutsche Bahn. Зараз рухомий склад проходить технічний огляд і найближчим часом буде направлений для обслуговування пасажирів на маршруті між Брно і Польщею.

Як пише ЦТС з посиланням на польські ЗМІ, вагони обладнані кондиціонерами, зручними сидіннями та мають гарну звукоізоляцію. Спочатку вагони будуть експлуатуватися в лівреї DB, а згодом поступово будуть фарбуватися в жовті кольори RJ.

Як відзначають польські журналісти, нинішнє придбання RegioJet є дуже вдалим з огляду на туристичний бум в Європі цього літнього сезону - зі значним зростанням кількості пасажирів стикнулися не лише аеропорти, а і залізниці. Крім іншого, збільшення пасажирського трафіку на залізницях пов’язують зі зростанням цін на паливо.

Нагадаємо, що RegioJet почав скуповувати вживані пасажирські вагони у Deutsche Bahn ще в 2019 році. Наступні партії були закуплені в 2020 році.

Зараз чеська компанія експлуатує 240 вагонів, ще 40 очікують ремонту. Щоденно в роботі у перевізника знаходяться 29 локомотивів.

Читайте також RegioJet запускає щоденний поїзд Прага-Перемишль з пересадкою в Україну