Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський заявив, що на західному кордоні України потрібно встановити комплекси, які спростять логістичні рішення з перевантаження зерна. Таких потужностей додатково потрібно найближчим часом, як мінімум 6-8 млн тонн. Протягом 1-2 місяців бізнесу запропонують комплекси з перевалки зерна та ділянки під їх будівництво за вигідними умовами з фінансування поблизу кордону.

Як пише ЦТС, слова міністра цитує портал Міністерства аграрної політики і продовольства.

"На західному кордоні я бачу наразі три речі. Перше - компанії власники діючих елеваторів і далі розвивають їх з прицілом на збільшення обсягів перевантаження…

Друге - поруч із кордоном активно беруть у користування чинну інфраструктуру (там наявні вузька і широка колії), купують перевантажувачі, транспорт, склади для зберігання і займаються перевантаженням зерна…

Третє - протягом 1-2 місяців запропонуємо бізнесу у певних точках поблизу кордону комплекси з перевалки зерна та ділянки під їх будівництво за вигідними умовами з фінансування", - розповів міністр.

Раніше повідомлялося, що президент США запропонував будувати біля західного кордону України тимчасові елеватори.

"Ми працюємо над планом, щоб вивезти його через інші країни залізницею. Але Україна має таку ж систему залізничних доріг, як і росія, де ширина колії відмінна від колії в Європі, тому ми будемо будувати тимчасові елеватори на кордоні України із, зокрема, Польщею, щоб переправляти зерно з українських вагонів у зерносховища на (європейські) вагони і далі в океан", - заявив Байден.

Читайте також Американці показали дешевий, але практичний спосіб зберігання зерна на елеваторах (фото)