Компанія Rail Cargo Group, що входить до складу ÖBB (Австрійські федеральні залізниці), з початку повномасштабної війни росії проти України, зокрема, в березні-травні, перевезла понад 130 тис. тонн експортного зерна з України.

Про це, як передає ЦТС, повідомили в компанії.

"Ми активно підтримуємо постачання зерна з України - це вивільняє місця для зберігання напередодні збирання нового врожаю, забезпечує грошима для наступної сівби, а також сприяє глобальним зусиллям щодо протидії зростанню цін на продовольство", - прокоментували в Rail Cargo Group.

Як пише Kurjer koleyowy з посиланням на інформацію австрійського перевізника, у червні та липні група ÖBB Rail Cargo ще більше збільшить перевезення зерна з України. Відвантаження до Австрії поступово подвоюватиметься приблизно до 2600 тонн у липні, а постачання до Угорщини збільшаться на 66% до приблизно 6500-9100 тонн за той же період. Експорт зерна до Німеччини залишиться на поточному рівні - близько 36 тис. тонн на місяць.

Також повідомляється, що Rail Cargo Hungaria (дочірня компанія RCG) забезпечує близько 75% українського експорту зерна до Угорщини, зараз це 10-15 поїздів на тиждень. Близько 70% цього зерна залишається в Угорщині, а решта 30% експортуються, переважно, до Італії.

Як писав ЦТС, 6 травня Rail Cargo Group доставила в Австрію перший поїзд з кукурудзою з України.

Читайте також Намагаємося збільшити кількість поїздів із зерном із України, - інтерв'ю з Австрійськими залізницями