Масивна пожежа та вибухи в контейнерному депо поблизу портового міста Читтагонг, що в республіці Бангладеш, призвели до загибелі щонайменше 30 людей, близько 450 отримали поранення.

Пожежа спалахнула на території BM Container Depot, спільного голландсько-бангладеського підприємства, у суботу ввечері, спровокувавши кілька вибухів. Про це повідомляє ЦТС із посиланням на Splash.

010

0015

0013

Імовірно, загоряння виникло в контейнері з перекисом водню, а потім швидко перекинулося на інші контейнери. Як повідомляють місцеві ЗМІ, вибух був настільки потужним, що його було чути за кілька кілометрів, і він вибив вікна навколишніх будівель. У неділю вранці, за кілька годин після вибуху, вогонь усе ще палав.

Голландсько-бангладеське СП працює з 2011 року, займаючись експортом та імпортом товарів. Воно розташоване приблизно за 40 км від головного морського порту Бангладеш у Читтагонгу. Посадовці заявили, що в депо перебував одяг на мільйони доларів, що чекав на експорт до західних роздрібних продавців.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що кількість загиблих може зрости, оскільки деякі з поранених перебувають у важкому стані. Зокрема, йдеться про поліцейських та пожежників служба.

Лікарні в районі Читтагонгу і звернулися до місцевого населення з проханням здавати кров.

Читайте також Внаслідок обстрілу Дарницького вагоноремонтного заводу повністю зруйновано три цехи (фото)