Внаслідок обстрілу російськими ракетами 5 червня Дарницький вагоноремонтний завод у Києві втратив три цехи, але ремонт і виробництво вагонів тут спробують відновити в кооперації з іншими підприємствами галузі.

Як передає ЦТС із посиланням на Укрінформ, про це заявив член правління АТ "Укрзалізниця" Євген Шрамко.

"Ми маємо повністю зруйновані три цехи, які відновленню не підлягають. З їх руйнуванням порушено весь технологічний ланцюжок, тож ми будемо налагоджувати кооперацію з іншими підприємствами "Укрзалізниці", щоб відновити тут ремонт та виробництво вагонів", - заявив Шрамко.

Він наголосив, що оцінювати збитки ДВРЗ на сьогодні зарано і конкретні цифри назвати не можна.

"Спочатку треба буде зробити паузу, щоб очистити завод від залишків ракет та вибухівки. Потім приступимо до розбору завалів. Проблема ж не тільки в тому, скільки ми маємо збитків. Навіть якщо б ми втратили один цех, то цим розірвано всю схему виробництва. Тому продукція цих цехів буде замінена кооперацією з іншими підприємствами, щоб якнайшвидше завод запрацював і щоб люди мали роботу", - зазначив Шрамко.

0001

0003

0004

0006

0005

Шрамко нагадав, що атаки росіян на залізничну інфраструктуру тривають практично через день, тож цей напад компанія оцінює як терористичний акт, спрямований на руйнування цивільної інфраструктури.

При цьому на території обстріляного росіянами ДВРЗ ані цілих, ні пошкоджених танків, про які заявляли в міноборони рф, не виявлено.

Читайте також В Німеччині зійшов з рейок пасажирський поїзд (фото)