Відбулось перше засідання робочої групи, яка працюватиме над організацією, плануванням та координацією виконання завдань з розмінування портової інфраструктури, внутрішніх вод, територіального моря та виключної морської економічної зони України.

Як повідомляє ЦТС, про це пише Голова Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України Євгеній Ігнатенко.

Водні шляхи, території, акваторії, об’єкти інфраструктури морського та внутрішнього водного транспорту нині залишаються забрудненими вибухонебезпечними предметами. Кількість та типи вибухонебезпечних предметів, а також площа, яка потребує очищення від них, постійно збільшується. 

"Протягом останніх двох років ДСНС здійснила перевірку на наявність вибухонебезпечних предметів на окремих пріоритетних для судноплавства ділянках суднового ходу. На цей час розмінування продовжується", - каже Ігнатенко. 

Робоча група аналізуватиме інформацію та відповідно розроблятиме пропозиції щодо розмінування портової інфраструктури, внутрішніх вод, територіального моря та виключної морської економічної зони України. Зокрема, це координація питань визначення пріоритетності розмінування та розробка пропозицій щодо залучення міжнародної допомоги.

Як писав ЦТС, раніше Ігнатенко повідомляв, що почалось обстеження Дніпра від Запоріжжя вгору по течії. За його словами, це спільна робота ДСНС, "Укрводшляху" та Адміністрації судноплавства."У нас буде 100% гарантія, що від Запоріжжя вгору по течії Дніпро буде безпечним для судноплавства. Все, що нижче по течії від Запоріжжя, - складніша ситуація", - зауважив Ігнатннко раніше. 

Читайте також Дніпро на паузі: Що відбувається з річковими перевезеннями під час війни.