Група "Метінвест" створила для Міністерства оборони України, в координації з Медичними силами "Схід", перший у країні підземний стабілізаційний пункт для порятунку життів захисників на передовій. Базою для підземного шпиталю стали сталеві бункери-"криївки", модернізовані та конструктивно змінені згідно з потребами військових медиків.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію компанії.

"Медичний шпиталь на глибині багатьох метрів під землею - найскладніший проєкт, який нам доводилося реалізувати від початку повномасштабного вторгнення", - зазначив операційний директор Групи "Метінвест" Олександр Мироненко. 

За оснащенням медичним обладнанням сталевий підземний шпиталь не поступається цивільним лікарням. Шпиталь укомплектовано кисневими концентраторами, апаратом ШВЛ, кардіомоніторами, дефібриляторами, операційним устаткуванням та освітленням, стерилізаторами, системами обігріву пацієнта, медичними меблями тощо на загальну суму понад 7 млн грн.

"Цей підземний шпиталь - найкращий з наявних стабілізаційних пунктів. Він дозволить надавати медичну допомогу понад 100 пацієнтам щодоби, рятуючи сотні життів наших героїв", - додав в.о. командира Медичних сил "Схід" Роман Кузєв.

Підземний медичний госпіталь спроєктовано на базі шести сталевих бункерів збільшеного розміру: довжина кожного становить 7,6 метра, діаметр 2,5 метра. Шпиталь обладнано необхідними комунікаціями - системами вентиляції, водопостачання, водовідведення та енергозабезпечення.

При встановленні підземного шпиталю вжито додаткових безпекових заходів для убезпечення від викриття позицій та потенційних ворожих атак на об’єкт.

Шпиталь додатково обладнано системами РЕБ високої потужності та альтернативними джерелами живлення.

inner

020924_18_web

images__020924_25-web

images__11111122_42_web