Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України прозвітувало про результати роботи з модернізації пунктів пропуску в Закарпатській області, пише ЦТС.

"За підтримки проєкту Проєкт USAID "Економічна підтримка України" модернізуємо інфраструктуру на пунктах пропуску на західних кордонах України. Ініціатива с", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пункти пропуску в Закарпатській області тривалий час потребували змін - застарілі будівлі, недостатня кількість смуг для руху та обмежений простір для обслуговування зростаючого трафіку.

"Це призводило до затримок, незручностей для громадян та перешкоджало ефективному здійсненню митних і прикордонних процедур", - додали у відомстві.

В рамках проєкту модернізації встановили світлодіодні лампи на восьми пунктах пропуску: Дзвінкове-Лоня, Косино-Барабаш, Ужгород-Вишнє Нємєцьке, Малий Березний - Убля, Солотвино-Сігету, Чоп (Тиса)-Захонь, Лужанка-Берегшурань та Вилок-Тісабеч.

На пунктах пропуску Ужгород-Вишнє Нємецьке та Лужанка-Берегшурань встановили сучасні модульні споруди для офісів прикордонників та митників, нові дорожні знаки та водоналивні дорожні блоки.

Також в рамках робіт з модернізації оновили дорожнє покриття, зробили розмітку на дорозі, додали та розширили смуги руху. Наприклад, додатково створена смуга руху автомобілів на пункті пропуску Ужгород - Вишнє Нємецьке дозволить збільшити пропускну спроможність додатково на 680 вантажівок на місяць, а вантажообіг сільськогосподарських товарів на 14 000 тонн на місяць.

"Модернізуємо пункти пропуску, щоб зробити перетин кордону швидшим та комфортнішим - для працівників пунктів пропуску, для водіїв, що перевозять продукцію на експорт та для подорожуючих. Модернізація пунктів перетину кордону зменшує час очікування та підвищує якість обслуговування на кордоні", - підкреслили в Агентстві відновлення.