Депутати Тячівської районної ради Закарпатської області звернулися до Кабінету міністрів, народних депутатів України, обласної влади Закарпаття щодо будівництва мосту через річка Тиса у місті Тячів та відкриття міжнародного пункту пропуску "Тячів (Україна) - Малий Тячів (Румунія)".

У зверненні, копія якого є у розпорядженні редакції ЦТС, депутати нагадують, що ідея будівництва мосту в Тячеві раніше озвучувалася неодноразово. Зокрема, про сприяння у будівництві мосту йшлося після візиту до цього закарпатського міста делегації Євросоюзу в 2010 році. Також в 2015 році Закарпатська ОДА направляла прохання до МЗС України про відкриття нових міжнародних пунктів пропуску в області, серед яких був і МПП "Тячів - Малий Тячів".

Проте, досі у напрямку реалізації цього проекту нічого зроблено не було.

Зазначається, що раніше в Тячеві існував міст через Тису, який був підірваний в 1944 році. Проте, частина мосту з українського боку зберіглася і досі.

Місцеві депутати говорять, що залишки мосту знаходяться у придатному стані, тож, це спростить і здешевить будівництво нового мостового переходу на цьому місці. Крім того, до мосту веде добротна під’їзна дорога, також заплановане будівництво об’їзної дороги.

В Тячеві впевнені, що будівництво мосту та відкриття тут прикордонного переходу дасть поштовх розвитку міста і району, а також забезпечить додаткову пропускну здатність на кордоні з ЄС в умовах військового стану.

Читайте також Порт на Закарпатті: Чи й справді судна з України підуть по Тисі