Російські залізничні колеса, попри решту санкцій, продовжують надходити на ринки країн Євросоюзу. При цьому, завдяки значно нижчим цінам на енергоносії, росіяни мають змогу демпінгувати та постачати залізничну продукцію за значно нижчими за українську цінами.

Як пише ЦТС, про це в інтерв’ю розповів директор дивізіону залізничної продукції "Інтерпайп" Олександр Гарькавий.

"Це дійсно парадоксально, адже ЄС запровадив санкції майже для всіх виробів з металу російського виробництва. Але залізничні колеса та колісні пари дивним чином цієї участі уникнули", - відзначив топ-менеджер.

"Водночас, ніхто з європейських виробників не виступає проти санкцій. Але ніхто й не проявляє ініціативу, щоби прибрати з ринку російську продукцію, яка до того ж надходить за демпінговими цінами", - зауважив Олександр Гарькавий.

Раніше повідомлялося, що депутати з Естонії, Литви, Польші, України, Великої Британії та США закликали Євросоюз запровадити санкції щодо російських слябів і чавуну. До того генеральний директор Групи "Метінвест" заявляв, що в 2024 році ЄС має поширити заборону щодо імпорту російського металопрокату на сляби.

Читайте також Мільярди для рф від Європи: Чи затягнуть пояси російським металургам