Українська промислова компанія "Інтерпайп" уклала угоду на постачання залізничних коліс для корпорації Greenbrier.

Про це в інтерв’ю ЦТС повідомив директор дивізіону залізничної продукції "Інтерпайп" Олександр Гарькавий.

Відповідаючи на запитання щодо найбільших контрактів, укладених за останній час, він сказав: "Найбільш крупний контракт "Інтерпайп" уклав із компанією Greenbrier, найбільшим вагонобудівником у Європі. Її материнська структура є американською, але завод, на який ми маємо постачати суттєвий обсяг колісних пар, знаходиться в Польщі".

Топ-менеджер зазначив, що, загалом, в 2024 році український виробник в сегменті вантажних вагонів планує поставити на ринок ЄС 20 тис. колісних пар (40 тис. коліс). Окрім того, в межах різних контрактів буде відвантажено майже 105 тис. коліс.

Говорячи про співпрацю з іншими компаніями, Олександр Гарькавий повідомив наступне: "У нас є замовлення від Siemens на постачання продукції для різних поїздів у Британії, Таїланді, Індії. Нещодавно отримали нове замовлення для поїздів у Німеччині. Маємо також контракт з Alstom на постачання локомотивних коліс в Індію".

В цілому, на європейському ринку частка залізничних коліс "Інтерпайп" в пасажирському сегменті складає до 5%, в той час як у вантажному - сягає 50%.