УДП та IFC продовжили угоду з співпраці щодо модернізації та збільшення флоту пароплавства

Новини 486 переглядів
Facebook0 Twitter

Документ підписано у Берліні в рамках міжнародної конференції з відновлення України.

Міжнародна фінансова корпорація (IFC), що входить до Групи Світового банку, та Українське Дунайське пароплавство заключили угоду щодо продовження співпраці, яка сприятиме в модернізації та збільшення флоту УДП. 

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на інформацію пароплавства.

Документ підписаний Альфонсо Гарсіа Мора, віце-президентом IFC у Європі, Латинський Америці та Карибському басейні.

"Завдяки консультаційний підтримці наших партнерів ми підготували пароплавство до взаємодії з міжнародними інвесторами. Наші колеги позитивно оцінюють роботу з реалізації корпоративної реформи компаніі. Максимально схвальні відгуки щодо запуску модернізації першої пілотної партії суден. Ми показали, що старий флот реально перетворити на сучасний, енергоефективний та екологічний. Ми маємо всі шанси успішно реалізувати програму модернізації флоту", - зазначив керівник УДП Дмитро Москаленко.

Нагадаємо, в червні 2023 року IFC та УДП підписали угоду про співпрацю з модернізації та збільшенні флоту пароплавства. Тоді зазначалось, що проектна команда IFC розглядає Дунай як одну з важливих складових продовольчої безпеки та економічної інтеграції України з ЄС.

В Українському Дунайському пароплавстві з цього приводу відзначали: "Дунай - це глобальний транспортний коридор: альтернативний напрям експорту української агропродукції, прямий та найбільш дешевий та екологічний доступ до європейського ринку. Наявність сильного українського гравця має сприяти розширенню можливостей логістичної екосистеми Дунаю".

В липні 2022 року в інтерв’ю ЦТС Дмитро Москаленко повідомляв, що на той момент УДП оперувало 200 баржами. В середньостроковій перспективі кількість барж в складі флоту Українського Дунайського пароплавства планувалося збільшити до 220-225 одиниць.

Читайте також Українське Дунайське пароплавство розпочинає масштабний ремонт першого морського судна (фото) 


Наверх